top of page
Huidverbetering Merchtem Medi Skin Spa

Huidverbetering Merchtem

Genesis by mesoestetic

Naast een echte wellness-ervaring is Genesis vooral een medisch-cosmetisch apparaat dat gebruik maakt van een combinatie van 4 technologieën om op een effectieve en pijnloze manier spectaculaire, langdurige resultaten te verkrijgen.

 

Wetenschappelijk bewezen resultaten, onmiddellijk zichtbaar vanaf de eerste sessie. Vermindert zichtbaar fijne lijntjes, rimpels, huidverslapping, couperose, wallen, dubbele kin, cellulitis, striemen en plaatselijk vet. 

Gaat het verlies van collageen tegen. Vermindert lijntjes.

Heractiveert de vitale functies van de huid.

Specifiek voor de gevoelige huid, voorkomt capillaire breuken.

Voorkomt de vorming van roodheid, verstevigt de bloedvaten.

Stimuleert de fibroblasten, vermindert rimpels en wallen.

Beter gedefinieerde gezichtscontouren.

 

Wenst u goede resultaten, maar u wil geen naalden of pijn lijden? Genesis de ideale oplossing om uw huid zichtbaar te gaan te verbeteren.

Prijzen

 • Genesis intense stimulation

  • 115 euro - 60 min

 • Genesis intens stimulation + nutrition

  • 135 euro - 75 min

 • Genesis intens stimulations specifieke zone

  • 70 euro

 • Genesis intens stimulation + nutrition specifieke zone

  • 95 euro

Genesis in kuurvorm, vraag voor advies en info in de praktijk

 

 • Klassieke gelaatsverzorging Mesoestetic

  • 75€ - 60 min

 • Deluxe gelaatsverzorging Mesoestetic

  • 95€ - 75 min

Huidverbetering Merchtem Medi Skin Spa
Genesis
Huidverbetering Merchtem Medi Skin Spa

Biopeel  SPA

DE BIOPEEL is een kruidenpeeling waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze zetten de huid aan tot regeneratie en gaat zich van binnenuit herstellen met direct zichtbaar resultaat.

 

De huid voelt na de behandeling zeer zacht en glad aan, heeft een natuurlijke glow en de huidtextuur is verfijnd. Het huideigen herstelvermogen wordt geactiveerd en verhoogd, de biopeel werkt ook sterk ontgiftend. 

 

Deze behandeling is geschikt voor algehele huidverbetering en herstel, herstel bij uitgebluste puistjes, onderhuidse talgbultjes, om een gladder huidoppervlak te bekomen, intensief te ontgiften, verwijderen van dode huidcellen, egalere teint, fijnere poriën.

Behandelingen / prijzen

 • BIO PEEL GELAAT

  • 89€ - 60 min     (Mogelijk in kuurvorm 3 tot 6 x 2-wekelijks)

 • BIO PEEL RUG

  • Zuiverende rug behandeling 98€ - 60minAangeraden in kuur van min 3x 2-wekelijks (kuur van 3 = €250)

Salonnepro
Mesopeels

Mesopeels

Voor ieder huidprobleem bestaat er een gamma van professionele peelings. De Mesopeels van Mesoestetic biedt hier een oplossing voor aan. Dankzij verschillende hydrozuren - melkzuur, amandelzuur, salicylzuur en glycolzuur - hebben zij een exfoliërende actie op de huid.

Hoe werkt deze behandeling?

De peeling behandeling is een eenvoudige en doeltreffende techniek. Hij veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van de opperhuid alsook van de diepere huidlaag. Hierdoor ontstaat een verdikking van de huid, een regeneratie van de collageen- en elastinevezels, een melanineregulatie en een vasculaire stimulatie. Met andere woorden door deze behandeling verbetert u niet alleen het uitzicht van de huid maar wordt ook de huidvernieuwing- en verjonging gestimuleert.

Wanneer moet ik deze behandeling laten doen?

Deze behandelingen zijn aangewezen bij acnehuiden, huidverslapping, mimische en andere rimpels, striemen, littekens, huidvlekken en alle huidimperfecties in het algemeen.

Welke Mesopeel-behandeling krijg ik?

Er zijn verschillende mesopeels beschikbaar. Er wordt een behandelplan samen met u opgemaakt op basis van uw wensen, mogelijkheden en huidtype. De eerste keer komt u op intake gesprek en gebeurt er een huidanalyse.

Prijzen

 • 1 mesopeel behandeling 95€ (+ LED therapie = 115€)

 • Aangeraden in kuurvorm van 5 / tweewekelijks = 475€, dan krijgt u LED therapie inbegrepen erbij.

Mesopeel Mesoesthetic - Medi Skin Spa - Huidverbetering Merchtem
LED-therapie
LED-therapie

LED-therapie

Onze Celluma LED-therapie is afkomstig uit Amerika, heeft meerdere prijzen gewonnen en is de koploper op het gebied van lichttherapie. Deze werd oorspronkelijk ontwikkeld door NASA voor astronauten die gewond of ziek zouden kunnen raken op lange termijn ruimtemissies.

 

De dag van vandaag wordt low-level-light-therapie gebruikt als een veilige en natuurlijke methode voor de behandeling van verschillende huid- en pijnklachten zoals acne, anti-aging en pijn.

Wat is lichttherapie?


De energie wordt gebruikt om de cellulaire prestaties te verbeteren. Fototherapie staat bekend om zijn helende en ontstekingsremmende eigenschappen en heeft een verscheidenheid aan toepassingen op veel medische gebieden. Onderzoek heeft aangetoond dat fototherapie: de bloedsomloop kan verhogen, weefselherstel kan versnellen, rimpels kan verminderen, ontstekingen kan verminderen, de teint en rimpels, textuur en helderheid kan verbeteren, spier- en gewrichtspijn, stijfheid, spasmen en artritis kan verminderen, bacteriën die acné veroorzaken en nog veel meer kan doden. Lichttherapie kan plaatselijk maar ook op het lichaam worden toegediend. De Celluma is ideaal voor het herstellen van de huid na een gezichtsbehandeling, peeling of microneedling behandeling of na kleine chirurgie.


Bestrijden van Acné

 

 • Het blauwe LED licht werkt met een golflenge van 465NM in op de door acné geinfecteerde huid.

 • De antibacteriële en ontstekingsremmende werking gaan de actieve acné onder controle brengen.

 • De huid wordt hersteld in zijn natuurlijke conditie en ziet er opnieuw gezond uit!

Anti-aging


Het rode LED licht werkt met een golflenge van 640 NM in op de verouderende huid.


De productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Pijnbestrijding


Het Bijna-Infrarood licht dringt met een golflengte van 880NM door tot in de subcutane lagen van de huid en gaat pijn ingevolge chronische artritis, spierpijnen en stijfheid van gewrichten en spieren verlichten.


Het lichaam wordt aangesproken op een versneld natuurlijk herstel.

Wondgenezing


Het rode LED licht werkt in op de huid (640NM) en gaat het herstelproces van de huid bevorderen voor het dichten en verbeteren van huidwonden zowel op de oppervlakkige huid als voor de behandeling van onderliggende bloed- uitstortingen (blauwe plekken)


Contra-indicaties

 

 • Epileptie

 • Fotosensitiviteit, Sommige aandoeningen en medicijnen kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Fotosensitiviteit kan een bijwerking zijn van bepaalde kankerbehandelingen, zoals chemotherapie of radiotherapie.

 • Gebruik van lichtgevoelige medicijnen zoals: Benzolperoxide, Salicylzuur, anti-schimmel medicatie, MTX, anti-depressiva, Sint Janskruid, Tetracycline, Roaccutane, bepaalde antibiotica of schildkliermedicatie. Vaak is het al voldoende 5 dagen deze medicatie te stoppen alvorens een behandeling te ondergaan.

 • Kanker of behandeld wordt tegen deze ziekte.

 • Steroïde medicijnen gebruik zoals Hydrocortisonen.

 • Bepaalde auto-immuun ziekten zoals Lupus Erythematose of Albinisme.

 • Zwangerschap of borstvoeding

 

Wat is Celluma?


Celluma is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en geniet alle Europese CE markeringen inzake pijnbestrijding en huidverzorging. Celluma lichtenergie versnelt het herstel en de aanvulling van aangetaste weefselcellen. 


Hoe het werkt?


Op dezelfde manier als planten chlorofyl gebruiken om zonlicht om te zetten in plantenweefsel, kunnen lichtintensieve diodes (LED’s) met hoge intensiteit die specifieke, bewezen golflengten van licht gebruiken, een natuurlijk biostimulerend effect in menselijk weefsel veroorzaken.

Verbeteringen van de bloedsomloop bij fototherapie:

 

 • weefselherstel kan versnellen

 • acne bacteriën doden

 • ontstekingen kunnen verminderen

 • de huidskleur

 • textuur en helderheid

 • spier en gewrichtspijn

 • stijfheid

 • spasmen en artritis


Onderzoek wijst uit dat cellen lichtdeeltjes absorberen en hun energie omzetten in de vorm van energie die cellen gebruiken.
 

Zo eenvoudig mogelijk gezegd, wordt de verhoging van die energie dan gebruikt om de prestaties van die cellen te verbeteren.

 

Simpeler gezegd, de LED-lichtbron biedt gecompromitteerde cellen met extra energie, zodat de prestaties van de cellen worden verbeterd. Fibroblastcellen zullen bijvoorbeeld de collageen- en elastische productie in bindweefsel verhogen.

Prijs

 • Per sessie 30€  (30min)

 • Per sessie, incl reinigen huid 45€  (40min)     

 • Kuur van 10 sessies 270€ (9+1 gratis)

Microneeding

Microneedling

Herschrijf de geschiedenis van uw huid

De Dermapen 4 is dé nieuwste techniek op het gebied van microneedling. De dermapen 4 behandeling is vele malen effectiever en veiliger dan andere bestaande microneedling therapieën.

Het is zeer geschikt als huidverbeterende behandeling voor het realiseren van verjonging en verstrakking van de huid.

Dankzij de Dermapen 4 wordt de huid op een natuurlijke wijze steviger en strakker. Dit komt omdat de huid wordt aangezet om nieuwe cellen aan te maken. Rimpels en littekens zullen geleidelijk verminderen en de huid zal er egaler en stralender uitzien.

De dermapen 4 is de allernieuwste microneedling methode waarbij honderden verticale microkanaaltjes per seconde in de huid worden gemaakt, terwijl de omliggende huid volledig intact blijft. Deze microgaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog en sluiten al na 7 minuten. Door deze kanaaltjes kunnen tot wel 80% meer werkstoffen dieper in de huid opgenomen worden. Daarnaast wordt een gecontroleerde wondgenezing veroorzaakt, waardoor de huid zich opnieuw kan herstellen en vernieuwen. Hierbij spelen collageen en elastine een belangrijke rol. Deze vezels hebben grote invloed op de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Wat is Dermapen Microneedling? 

De Dermapen4 microneedling methode is de meest bekende en ook een  de meest gevraagde behandeling voor huidverjonging en een breed scala van huidaandoeningen.


In tegenstelling tot bijvoorbeeld injectiebehandelingen is de Dermapen4 microneedling behandeling een volledig natuurlijk proces dat het lichaamseigen herstel- en vernieuwingsproces stimuleert om collageen aan te maken. De microkanaaltjes brengen de gebruikte cocktail (een serum/ cocktail dat is gekozen om je specifieke huidprobleem te corrigeren) diep in de huid, waardoor de effectiviteit wordt vergroot en helende voedingsstoffen worden afgegeven.


De superieure absorptie van de serums gecombineerd met een natuurlijke boost van collageen en elastine resulteert in een vollere, jonger uitziende huid.


Microneedling met de Dermapen4 helpt bij het vervagen van ongewenste lijntjes en rimpels en andere eventuele storende oneffenheden, maar je kunt uiteraard ook locaties op het lichaam laten behandelen. Handen, hals en decolleté zijn zeer populaire zones om te behandelen, maar je kunt uiteindelijk overal behandelen waar de behoefte is aan een boost van collageen om een dunner wordende, verslapte, door de zon beschadigde of problematische huid te herstellen.
 

Dermapen behandelingen kunnen worden gebruikt voor de behandeling van:

 

 • Fijne lijntjes & rimpels

 • Acné littekens

 • Littekens, littekenweefsel

 • Huidverjonging

 • Striemen

 • Pigmentatie

 • Vergrote poriën, grauwe huid

Hoe werkt het?


De microkanaaltjes die door de Dermapen4 behandeling worden gegenereerd stimuleren de aanmaak van collageen terwijl je huid geneest. 


Acne, trauma, pigmentatie en tal van andere aandoeningen kunnen problemen op je huid veroorzaken. Veroudering zorgt ervoor dat je huid dunner, slapper en rimpelig wordt.


Dermapen microneedling activeert eenvoudig de natuurlijke zelfverjongende functie van de huid. Er vormt zich nieuw weefsel waardoor een jeugdigere uitstraling ontstaat.


Deze kleine microkanaaltjes zorgen er ook voor dat actieve ingrediënten in de gebruikte cocktails dieper kunnen doordringen met als gevolg een intense verjonging en verbetering van de huidstructuur.

Alle delen van het lichaam, inclusief gezicht, ooggebied, hals, borst, handen en hoofdhuid, kunnen met uiterste precisie worden behandeld. Dermapen Mironeedling bevordert een snelle “lifting” en versteviging van gelaatstrekken en contouren. Het egaliseert de huidskleur en textuur en vermindert littekens en striae.


Doorgaans kun je al na één sessie verbeteringen in de textuur van je huid verwachten. Na slechts 8-12 weken zul je de blijvende en meer significante resultaten opmerken. Er wordt een behandelplan op maat samengesteld, gemiddeld zijn er 4 tot 8 sessies nodig.
 

Wat dien je te vermijden de eerste 24 à 48 uur:

 • dezelfde dag niet douchen en geen producten aanbrengen op de behandelde huid

 • geen sport of fitness

 • geen warme douches, sauna’s of zwembaden

 • vermijd de zon voor 14 dagen

 • geen make-up

 • draag dagelijks een SPF50

 

 

Dermapen 4™️ kan niet worden ingezet bij:
 

 • zwangerschap en borstvoeding

 • auto immuunziektes

 • diabetes

 • extreem zwakke vaatwanden

 • huidkanker

 • allergie voor chirurgisch staal

 • actieve Herpes

 • medicatie gebruik zoals Roaccutane, Isotretïone,... (tot 6 maanden nadat je gestopt bent)

Prijs

 • Microneedling gelaat dermapen4   149€

 • Microneedling lichaam, littekens of striemen + LED therapie (afhankelijk van de grote van de te behandelen zone) 135€ - 185€

Microneedling
Microneedling - Dermapen
Spa Dermaplaning treatment 

Spa Dermaplaning treatment 

Wat is dermaplaning? 

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende en frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt. Zonder te schuren of de huid te beschadigen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is een pijnloze behandeling. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’. 

De behandeling 

Na het prepareren van de huid wordt de met een speciaal mesje de Dermaplaning behandeling uitgevoerd. Na de behandeling wordt BioActive Vitamin C (20%) aangebracht en vervolgt met een intensief masker. 

Als nabehandeling wordt er gekozen voor een serum passend bij het huidtype. De behandeling wordt altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+. Het mooie aan een dermaplaning behandeling is dat het resultaat direct zichtbaar en voelbaar is. De huid heeft een gezonde glans en voelt zijdezacht aan.  

Daarbij is een voordeel dat make-up mooier en gelijkmatiger aangebracht kan worden en beter blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Na 4 tot 8 weken kan de behandeling herhaald worden. 

Wat zijn de voordelen van Dermaplaning voor je huid? 

 1. Het verwijdert dode huidcellen 

 2. Het verwijdert donsharen 

 3. Oppervlakkige pigmentvlekken verminderen 

 4. De huid krijgt een mooie glans 

 5. Het zorgt ervoor dat actieve werkstoffen uit cosmetica beter worden opgenomen

 

Wanneer mag je geen Dermaplaning ondergaan? 

 1. Als je retinoïde crème of tabletten gebruikt 

 2. Als je tot 14 dagen tevoren een antibiotica kuur hebt gebruikt 

 3. Wanneer je actieve acne hebt 

 4. Wanneer je huid beschadigd is 

 5. Wanner je tot 14 dagen tevoren een chemische of kruidenpeeling hebt ondergaan 

 

Spa Dermaplaning treatment met Active Vitamine C (60 tot 75 minuten) 

 

Prijs: €89 (+ LED therapie €115) 

Dermaplaning + aquaglo €145

Spa Dermaplaning treatment 
Medi Skin Spa - Huidverbetering Merchtem

Interesse? Neem contact op

bottom of page